Czy dobrze to zamontowalem?i co jest z prądem?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kelok1
    Ambiente
    • 2008
    • 102
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

a ja widziałem OII na WW XXXX miała na pedniej masce po prawej stronie. żenująco to wygladało.
  • janusz_007
    Rider
    • 2007
    • 473

witajcie
    dzis mi przyszedl separator do anteny samochodowej. tak jak wczesniej pisalem mam octavke, i do niej wsadzilem radio pioneera. podlaczylem ten separator pod niebieski kabelek, no i po wylaczeniu radia przy zalozonym separatorze, przy wyłączonym radiu jest napiecie na mierniku 0,01-0,02V, czy to tak ma byc?
    bo jak nie ma separatora to jest przy wyłączonym radiu całkowicie 0.00V

po zamontowaniu separator owinałem izolacja? moze tak zostac?
    dzieki za odp

janusz
    VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• Adamu
      L&K
      • 2006
      • 1384

na kabelku niebieskim wychodzącym z radia, po jego włączeniu powinno być 12V lub napięcie zasilania.

jeżeli jest 0 to albo radio nie działa poprawnie albo jest zwarcie - ale wtedy powinno wywalić bezpiecznik.

Komentarz

• janusz_007
        Rider
        • 2007
        • 473

przy włączonym radiu jest 12V-12,5V i jest ok, radio odbiera), ale po wyłączeniu radia nie jest na tym niebieskim kablu zerowe napięcie tylko jest - wg wskazan miernika - 0,02V. natomiast jezeli odłącze separator od niebieskiego kabla to na tym kabelku po wyłączeniu radia jest napiecie 0,00V, a nie 0,02V tak jak przy podlaczonym separatorze.
        co jest jeszcze ciekawe, jak jest podłaczony separator to po wyciagnieciu kluczyka (mam instalacje na kluczyk i po wyciagnieciu kluczyka radio sie wylacza) na tym niebieskim kabelku tez jest 0,02V.
        ale to chyba tak ma byc co nie? bo wydaje mi sie ze przy podłaczonym separatorze nie bedzie wskazywalo 0,00V bo tam jest ten wzmacniacz przy antenie i widocznie przy nim zostaje jakies napiecie. ale moze sie myle wiec prosze o odp.
        czy takie stałe napiecie 0,02V któro zostaje na niebieskim kablu po wyłączeniu radia wpływa na spadek mocy akumulatora? bo chyba mi sie wydaje ze to jest mniej niz dioda wiec chyba nie jak sadzicie?
        odp
        VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

• Adamu
          L&K
          • 2006
          • 1384

jest OK.

Komentarz

• aciu
            Rider
            • 2005
            • 685

janusz_007, sopko 0,02 V to jak 0,02 promila - chyba przy takiej dawce jesteś jeszcze trzeźwy :diabelski_usmiech

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

janusz_007, może sie prąd pojawić ponieważ antena zbiera czy jakoś tak (fizyka mi była nie po drodze do szkoły) z tym nie ma problemu ponieważ kabelek niebieski jest odłączany razem z radiem i nie jak radio jest wyłączone to kabelek nie ma napięcia a te 0.02 jest indukowane przez fale radiową ale nie jestem pewien czy w dobrym kościele mi dzwoni

Komentarz

• bono
                Drive
                S_OCP Member
                • 2007
                • 48

don't worry, wszystko jest ok, albo masz bardzo dokladny miernik , ktory wylapuje roznice potnecjalow, albo taki do dupy i jest to blad jego wskazania.
                Audi by Dynosoft
                Pozdrawiam
                Blazej (Bono)

Komentarz

• Adamu
                  L&K
                  • 2006
                  • 1384

błąd paralaksy

Komentarz

• janusz_007
                    Rider